ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ

Χρήσιμες συμβουλές διατήρησης μελανοδοχείων:





Μην εκτυπώνετε τα μελανοδοχεία σας μέχρι τέλους! To καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σέβεστε την προειδοποίηση του προγράμματος, όταν σας ενημερώνει ότι η στάθμη ενός μελανοδοχείου είναι χαμηλή να το αλλάζετε(εαν δεν φαίνεται η στάθμη, καταλαβαίνετε ότι το μαύρο τελειώνει όταν αρχίζει να ξεθωριάζει ενώ το έγχρωμο όταν αρχίζουν τα χρώματα να βγαίνουν λάθος. )
Η εξήγηση είναι σχετικά απλή:






Κανόνες για την ασφαλέστερη μεταφορά του
μελανοδοχείου σας στο κατάστημα αναγόμωσης:



1.  Να μην κολλάτε αυτοκόλλητα π.χ. (ζελοτέϊπ) στην κεφαλή με σκοπό να αποφύγετε την εκροή χρωμάτων διότι καταστρέφεται η κεφαλή εκτύπωσης.
2.  Κατά την μεταφορά του έγχρωμου μελανοδοχείου να προσέχετε η κεφαλή να είναι πάντα προς τα επάνω για να αποφύγουμε την ανάμιξη των χρωμάτων εντός του μελανοδοχείου και να μην τα τυλίγετε με απορροφητικό χαρτί (ρουφάει έξω τα μελάνια και τα ανακατεύει) αλλά σε κόλα Α4.
3. Τα άδεια μελανοδοχεία από την έκθεσή τους σε ζεστό και ξηρό περιβάλλον καταστρέφονται. Συμβουλή μας όταν αφαιρείτε το μελανοδοχείο από τον εκτυπωτή και μέχρι να το φέρετε για αναγόμωση (το συντομότερο δυνατόν) να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος για να μην ξεραθούν τα σφουγγάρια του μελανοδοχείου και τα ακροφύσια της κεφαλής.
 

Κατά την διάρκεια της εκτύπωσης αναπτύσσονται στην κεφαλή εκτύπωσης πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι (400°C). H διαχέουσα μελάνη χρησιμοποιείται επίσης σαν ευεργετικό ψυκτικό μέσο! Όταν λοιπόν τυπώνουμε με καθόλου η σχεδόν καθόλου μελάνη, τότε τα θερμικά υπολείμματα λιώνουν πάνω στην κεφαλή εκτύπωσης, με συνέπεια την καταστροφή της! Από σας λοιπόν εξαρτάται αν θα αχρηστεύει ένα μελανοδοχείο μετά από την πρώτη κιόλας χρήση ή θα μπορέσουμε να το αναγομώσουμε μέχρι και 10 φορές.
Γενικά μπορεί να πει κάνεις ότι το μελανοδοχείο ζει τόσο περισσότερο, όσο συστηματικότερα τυπώνουμε! Η ελάχιστη απαίτηση εκτύπωσης, είναι τουλάχιστον μία τυπική σελίδα μαύρης και έγχρωμης μελάνης π.χ. (μια μικρή φωτογραφία) ανά εβδομάδα, έτσι ώστε να μην στεγνώσουν τα ακροφύσια της κεφαλής εκτύπωσης. Επίσης καλό είναι να διατηρείτε το μελανοδοχείο σας μέσα στον εκτυπωτή ή τουλάχιστον σε μία αεροστεγή συσκευασία.
Τέλος είναι καλύτερο το εφεδρικό μας μελανοδοχείο να είναι στην αναμονή γεμάτο παρά άδειο για να μην ξεραθεί το σφουγγαράκι του και αχρηστευθεί.